fredag 21 september 2018

Julia och Jack av Anna Lönnqvist

"Jag ser honom när jag korsar Femte avenyn. Han står på trappan utanför New Yorks stadsbibliotek med en karta i händerna". Här börjar Anna Lönnqvists roman Julia och Jack och jag är redan såld! Bara på dessa två meningar har vi redan behandlat ämnen som män, New York och bibliotek.

Julia och Jack handlar om Julia, en ung Stockholmstjej som lever i ett förhållande med en gift man, men han har lovat att lämna sin fru. Jack är Julias första stora kärlek och under en romantiskt resa till New York springer hon på Jack och hans flickvän. Man förstår snabbt att Jacks och Julias relation inte riktigt är avslutad.

Tillbaka i Stockholm börjar Julias liv braka samman. Hon är osäker på sin relation med pojkvännen och hon kan inte släppa Jack riktigt. Det strular på jobbet och som vanligt så är hennes relation med sin syster kass. Sen en dag ser hon en person vid sina föräldrars grav som hon känner igen, men inte kan placera riktigt. Snart är hela Julias värld upp och ner..

Julia och Jack är en väldigt mysig feelgood. Lite förutsägbar, men samtidigt gör det ingenting för historien är så verklighetstrogen och nära en på något sätt. Jag gillade den och den passar alldeles ypperligt som lite avslappning att läsa innan sängdags.

Betyg: 3 av 5.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar