lördag 16 juni 2018

Falska vänner av Jane Harper

Jag har läst boken Falska vänner skriven av Jane Harper.
Här är tio deltagare, fem kvinnor och fem män, från företaget BaileyTennants på teambuilding i vildmarken Mirror Falls. Männen ska gå på ett håll och kvinnorna på ett håll. Men när det är dags att sammanstrålas igen, så tar sig männen tillbaka, glada och lite kaxiga att det kom tillbaka före kvinnorna. Men det kommer bara fyra kvinnor tillbaka, Alice saknas, men ingen verkar veta art hon tagit vägen. En av kvinnorna är blåslagen, en är ormbiten och de andra är allmänt tagna efter att kommit vilse på rutten och fått klara sig flera dygn utan mat och värme.

Poliskommisare Aaron Falk blir inkopplad på fallet för att försöka reda ut vad som hänt Alice. Lever hon eller är hon död? Vart har hänt henne och vart är hon? Aaron ska inte bara försöka hitta Alice, han är redan inkopplad på en utredning för företaget BaileyTennants och Alice är hans kontakt på insidan. Alla kvinnorna skyller på varandra när han ska förhöra dem och ingen verkar veta någonting. Eller??

Det visar sig att ju mer Falk gräver i kvinnornas historier så dyker fler och fler hemligheter upp och snabbt så undrar man vad som verkligen är sant och inte.

Boken var väldigt spännande, lite seg och utdragen ibland, men ändå så ville jag fortsätta läsa för att veta vad som hade hänt Alice. Så författaren lyckas på ett skickligt sätt hålla kvar läsaren, fast man inte får veta Alice öde förrän ganska sent i boken. Jag gillar att läsaren får följa historien både i nutid och dåtid för att själv försöka lista ut vad som hände där ute i vildmarken, riktigt spännande.

Boken får 3 av 5.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar