måndag 10 september 2018

Kvinnan i fönstret av A J Finn

Jag har läst A J Finns psykologiska thriller Kvinnan i fönstret. Här får läsaren möta psykologen Anna Fox som lever ensam i New York. Anna gillar rödvin och gamla svartvita Hitchcock filmer, men hon har inte lämnat sitt hem på över tio månader och går på starka mediciner. För att fördriva dagarna så hjälper hon patienter på nätet och spanar på sina grannar och hittar på egna föreställningar om deras liv.

En dag får Anna nya grannar, det är familjen Russell med mamma, pappa och en tonårig son. Familjen verkar  vara den perfekta familj som Anna en gång hade. Men Annas man och dotter har lämnat henne, eller har dom??

En kväll, efter en cocktail av alldeles för mycket rödvin och mediciner ser Anna att fru Russell blir knivhuggen och hon vågar sig ut för att hjälpa henne. Där blir det svart för Anna och nästa sak hon minns är att hon vaknar upp på sjukhuset och hamnar i förhör av polisen. De tror henne inte!

Nu väntar en kamp för att Anna ska försöka förstå vad som händer. Såg hon verkligen det hon trodde hon såg eller är det som poliser och läkare säger, att hon har hittat på allting. Hon börjar tvivla på sig själv och blir rädd. Samtidigt som hon är så övertygad om att hon faktiskt såg kvinnan bli knivhuggen.

Boken är så jäkla spännande rent ut sagt. Jag satt som på nålar under hela läsningen. Man pendlar hela tiden fram och tillbaka om vem som har rätt och vem som har fel. Vad som verkligen har hänt och vad är det som har drabbat Anna som gör att hon mår så dåligt som hon gör. Å slutet är så twistat och oväntat. Dock tycker jag att slutet hade kunnat varit lite annorlunda, det blir lite för många turer fram och tillbaka. Men herregud vilken bok :)

Betyg: 4 av 5.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar