söndag 23 september 2018

Eldslandet av Pascal Engman

Vi befinner oss i centrala Stockholm, en exklusiv klockbutik blir rånad av en man som påstår sig vara DHL-bud. Dock är mannen inte ute efter klockor, smycken eller pengar. Han vill ha en lista..
Kort därefter kidnappas inte bara en, utan två framgångsrika finansmän och deras familjer krävs på miljonbelopp av kidnapparna med hot om i fall polisen kopplas in så dör deras män.

Samtidigt som allt detta pågår så får läsaren bekanta sig med polisinspektör Vanessa Frank. Vanessas liv är dock lite i spillror. Hon ska skiljas från sin man och hon är tillfälligt avstängd från jobbet, efter hon kört lite rattfull. Men det hindrar inte henne från att försöka lösa brotten med de kidnappade männen.

Men romanen handlar inte bara om kidnappade finansmän. Den handlar också om grov kriminell organiserad brottslighet, som sträcker sig långt utanför de svenska gränserna. Det handlar om ensamkommande flyktingbarn som spårlöst försvinner och om kriminell organhandel.

Pascal Engmans spänningsroman Eldslandet är så fantastiskt spännande. Den är så välskriven och väldigt svår att sluta läsa. Pascal lyckas på ett otroligt skickligt sätt att hålla flera parallellhistorier igång samtidigt och knyter ihop alla personer och öden väldigt bra. Historien är otäck och skrämmande, men samtidigt så väldigt spännande att man bara måste veta hur de ska gå. Det är korta kapitel, vilket gör att man som läsare tänker "bara ett kapitel till" så har man helt plötsligt läst 50 sidor till.

Här är första gången läsaren får träffa polisinspektör Vanessa Frank och jag hoppas verkligen att det kommer fler böcker med henne i huvudrollen. Hade gärna sett att hennes nyfunne "vän" återkommer också. Och med tanke på hur boken slutar så känns det som att herr Pascal Engman redan har fler storys på gång.

För att inte avslöja för mycket så sista meningen i boken gör mig GALEN!!! :)

Tack Pascal Engman och Piratförlaget för detta fina recensionsexemplar!

Betyg: 5 av 5.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar