onsdag 6 februari 2019

Pärleporten av Maria-Therese Sommar

Jag har fått äran att läsa romanen Pärleporten av Maria-Therese Sommar. Boken handlar om 83 åriga Asta som bor på äldreboendet Solglimten. Redan på första sidan framkommer det att Asta råkat ha ihjäl Herman. En snuskgubbe till rasist som bodde på samma äldreboende som Asta. Men Asta lägger skulden på en stackars anställd och flyr från boendet innan polisen kommer på hennes lögn.

Asta tar sig till dottern Ingrid för att komma undan polisen. Där råkar hon dessutom ha ihjäl Ingrids man, som misshandlat Ingrid under lång tid. Nu med två mord på halsen, så bestämmer sig Asta för att fly landet och försöka nå sin kärlek Albert som befinner sig i England. Hon får hjälp av hackern Angel för att skaffa en falskt pass och tar sig till Frankrike, men snart börjar livet ställa till det för henne där också.

Boken var väldigt rolig och riktigt underhållande. Tycker att Asta på många sätt påminner om allas vår kära Allan Karlsson och historierna har mycket gemensamt. Så tror att om man gillar Hundraåringen så rekommenderar jag verkligen Pärleporten. 

Betyg: 3 av 5.






Tack till Charlotta Larsson och Bonnier Bookery för recensionsexemplar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar