torsdag 16 augusti 2018

Patrioterna av Pascal Engman

I Stockholm blir ett gäng med journalister mördade samtidigt som flera medarbetare får fler och fler hot efter de texter de publicerat i sina kvällstidningar. Att få hot är vardag för dagens journalister, men att det går så lång att de verkligen är rädda för sina liv, det är någonting nytt och otroligt skrämmande.

Men Madeleine låter sig inte hotas, hon struntar i vilket, bara hon kommer framåt och uppåt i karriären, till vilket pris som helst.

Parallellt med Madeleines historia får läsaren också följa Carl och hans två kompisar som beslutat sig för att göra det som regering och polisen inte klarar av, att ta hand om Sverige på bästa sätt. De ska ta saken i egna händer och ska skydda landet mot de som vill landet illa.

Boken handlar också om August som befinner sig utomlands, men som längtar hem till Sverige. August jobbar för en rysk man som smugglar vapen och narkotika. Han lever i ständig fara och vill inget hellre än att komma hem till Sverige och börja ett nytt och lugnt liv.

Tillslut förstår man att på något sätt hör alla parallell historierna ihop och det är många relationer som hör ihop på ytterst märkligt, men brilliant skrivet, sätt.

Historien är så fantastiskt bra. Den är välskriven och med en intrig som är så skrämmande och som tyvärr speglar hur samhället ser ut idag. Den är högaktuell och tar upp många politiska och samhälls viktiga frågor. Den handlar om goda och onda, om rätt och fel. Men också om kärlek och trygghet till det man kallar hem och hur långt människan är villig att gå för det den tror är rätt.

Boken får 5 av 5. LÄS BOKEN! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar