onsdag 22 augusti 2018

Vårjakt i Rosengädda av Emma Hamberg

Vi är, för tredje gången, tillbaka i den idylliska lilla byn Rosengädda där Tessan driver en restaurang i det gamla stationshuset. Här bor också Tessan dotter Marta och geten Bella.
I byn bor också Martas pappa Flatan tillsammans med hans tjej Camilla och deras tvillingpojkar, samt en massa andra sköna människor såsom Älgen och Gustav.

Livet rullar på som vanligt, tills det en dag knackar på dörren till stationshuset och där står Tessans mamma Ann-Christin. Tessan har ingen bra relation med sin mamma och blir väldigt förvånad att hon står där, med ny frisyr och beter sig ytterst märkligt.

Samma dag, eller kväll knackar det på dörren igen och den här gången är det en ung man med grått hår som söker jobbet som allt-i-allo utan lön. Mannen påstår sig heta Erland. Tessan är skeptisk, men släpper in mannen i stationshuset och i hennes liv. Vilket hon inte kommer få ångra :)

Både Ann-Christin och Erland kommer med det Tessan vill och behöver, kostnadsfri hjälp och det går förvånansvärt bra. Tills helt plötsligt Ann-Christin ger sig iväg på kvällar och nätter och gör saker som hon aldrig gjort tidigare. Snart visar det sig att Ann-Christins nya sätt att bete sig har en anledning.

Boken är väldigt mysig, en riktig feel-good på högnivå. Man får möta många härliga karaktärer med spännande personligheter. Rosengädda bjuder verkligen på allt, humör, kärlek, vänskap, sorg och mat. Den är lätt att läsa och har varit perfekt att läsa i sommarvärmen.

Vårjakt i Rosengädda är den tredje boken i Rosengädda-serien och ska läsas i rätt ordning.
Första boken heter Rosengädda nästa!. Jag håller just nu på att läsa den avslutande delen i serien och den är lika bra och mysig som de tre andra.

Betyg: 4 av 5.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar