söndag 5 augusti 2018

Selfies av Jussi Adler-Olsen

Jag har läst kriminalromanen Selfies som är skriven av den danske författaren Jussi Adler-Olsen. Här får läsaren åter igen träffa avdelning Q där Carl Mørck, Assad och Rose arbetar med att lösa cold case fall som andra kriminalare inte lyckats lösa.

Nu hittas en kvinna ihjälslagen i Kongens Have och anledning till att det hamnar på avdelning Q´s bord är att Carl Mørck ser kopplingen till ett gammalt ouppklarat fall, då en ung lärarinna blev ihjälslagen på samma sätt. Parallellt med att de försöker lösa mordet på den gamla kvinnan så blir en rad unga flickor påkörda och det sker ett rån med dödlig utgång.

Hur hänger allt ihop? Hänger allt ihop i huvudtaget?

Samtidigt som allt detta sker, så försvinner Rose allt djupare ner i en mörk depression och kollegorna känner inte längre igen henne och en dag försvinner hon från jobbet. Hon har betett sig märkligt och annorlunda innan, men nu är det något helt annorlunda. Å inte nog med det, avdelning Q har för dålig statistik och frågan är ifall cold-case avdelningen kan fortsätta sitt arbete.

Boken är som de tidigare väldigt spännande och lätta att fastna i. Men jag tycker tyvärr det är för lite fokus på det gamla mordet och för mycket handling på att lösa fallen i nutid. Men samtidigt så är intrigen bra och spännande.

Det är den sjunde boken om avdelning Q och ses som fristående. Men jag tycker som vanligt att man ska börja läsa serien från början. Första boken om avdelning Q heter Kvinnan i rummet.

Betyg: 3 + av 5.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar