onsdag 25 juli 2018

Eldens arvtagare av Sarah J Maas

Jag har läst den tredje boken om Celaena Sardothien, Eldens arvtagare. Celaena är inte bara lönnmörderska åt kungen av Ardalan, men även den rättmätige arvtagerskan till Terrassen.

Celaena befinner sig nu i Wendlyn för att få reda på mer om sin bakgrund och för att veta mer om de tre urdnycklarna. Celaena är dock nedstämd, hon saknar sin bästa vän och vet inte riktigt hur hon ska ta sig vidare i livet. Men hon träffar Rowan som blir henne tränare och vän. De ska tillsammans, sida vid sida göra Celaena starkare igen och bege sig tillbaka till Ardalan och Terrassen.

Samtidigt får läsare följa Manon, som i sin tur bygger upp en arme och försöker stärka denne i tron om att få upprättelse för sitt folk.

Boken är en ungdomsfantasy och rätt rejäl och lång historia. Det är som sagt den tredje delen i serien Glastronen, och vill man läsa böckerna ska man läsa dem i ordning för att hänga med i storyn.

Jag tycker om boken mycket, men det är lite svårt att komma in i handlingen. Det är rätt rörligt med många personer och många platser att hålla reda på. Många namn är dessutom väldigt lika varandra så det blir lite svårt. Så man behöver lugn och ro och tid för att riktigt fastna i storyn, men gör man det så är den väldigt bra. Sen har jag lite svårt när det blir för mycket övernaturliga inslag och magi och märkliga figurer. Men samtidigt så gillar jag delarna med kamp om kungatronen, kärlek och romantik.

Den påminner mycket om andra fantasyserier så som Sagan om ringen och Game of Thrones och kan ses som en inkörsport till dessa två fantastiska serier. Men som jag tidigare sagt om ungdomsböcker så kan de även läsas utav vuxna.

Boken får 3 av 5.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar